Model D - ECOBLOQ
ECOBLOQ ontwerpt en maakt dakopbouwen volgens circulaire ontwerp principes met biobased materialen. We bouwen de dakopbouw in een hal en hijsen deze met vloer en al op jouw dak.
duurzaam, biobased, energiezuinig, dakopbouw, Den Haag
715
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-715,bridge-core-2.4.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

ECOBLOQ erop – gas eraf

Met een ECOBLOQ op-jouw-dak, kun je van het gas af! Bovendien kun je alle benodigde energie zelf opwekken, voor beide etages. Dat is nog eens energietransitie.

Uiteraard moet het huidige appartement dan ook voorzien zijn van HR++ glas en zijn er nog een aantal voorwaarden, maar het kan. Hoe snel dat gaat gebeuren is aan jou.

Wat kost dat? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Lees hier meer informatie over kosten, energie, aardgas, isoleren, warmtepompen en zonne-energie.

Een tiny house op je dak

Er zijn in de stad zoveel woningen met platte daken. Als je op een etage woont is extra woonruimte en / of buitenruimte soms best welkom.

Dit is precies de opgave waar we een oplossing voor hebben. Het komt neer op een tiny-house op je eigen dak.

Bij het realiseren van een dakopbouw woon je vaak een tijd midden in  de bouwwerkzaamheden. Niet ieder dak is namelijk geschikt om ook als vloer te functioneren. Soms zijn er extra of hogere balken nodig. Dat moet anders kunnen dachten wij.

Voor ons maakt het niet uit waar een ECOBLOQ komt te staan. Dat mag  op een kavel zijn, maar ook op een dak.  Het bestaande dak ( en het plafond binnen ) blijft intact, want de opbouw is voorzien van een eigen dragende vloer die volledig geïsoleerd is. Tussen het bestaande dak en de nieuwe vloer is nog een kleine ruimte. Op deze heb je zeker geen last van lucht- of contact geluid tussen de etages.

We kunnen ons ontwerp zo aanpassen dat deze de breedte van de woning heeft en op de dragende muren van de bestaande woning staat. Zo kan jouw dakopbouw in zijn geheel of in meerdere delen in 1 dag op het dak worden gehesen.  De leidingen zitten erin en het is binnen al afgewerkt. Uiteraard is er wel wat voorbereidend werk, zoals de trap (sparing), de schoorstenen, de ventilatieafvoeren en de dakranden. Daarna heb je een hele extra etage, met ruimtes naar wens, 1 open ruimte, meerdere kamers, een keuken, badkamer en toilet het kan allemaal.

dakopbouw

ECOBLOQ erop – gas eraf

In elke m3 gas zit 10 kWh aan energie. Gas kost zo ongeveer € 0,70 per m3 en elektriciteit kost zo’n €0,22 cent per kWh. Elektriciteit is een stuk duurder dus. én om 1 kWh elektriciteit bij jou thuis te krijgen is er in totaal 2,2 kWh nodig, er gaat veel energie verloren. Zonde toch?

Als je bijvoorbeeld 1500 m3 gas gebruikt en je wilt overschakelen op elektrisch verwarmen dan zul je een aantal aanpassingen in de woning moeten doen. Eerst isoleren om de warmte vraag zo ver mogelijk terug te dringen, zodat je met weinig energie en met lage temperaturen kunt verwarmen.

Daarna zorg je dat alle afgifte systemen geschikt zijn voor lage temperaturen, vervangen van radiatoren door convectoren of vloerverwarming. Alle energie die je in de woning stopt om te verwarmen willen we goed benutten. We sluiten de huidige etage aan op het nieuwe ventilatiesysteem met warmte terugwinning, zo heb je een gezond binnenklimaat én behoud je meer dan 80% van de warmte.

De vraag is nu zover teruggebracht dat je met een warmtepomp kunt verwarmen. Alle energie voor verwarming, tapwater verwarming en huishoudelijke energie kan op het eigen dak worden opgewekt voor beide etages. ( Mits de juiste oriëntatie en voldoende oppervlak )

Geen energierekening meer! En door het zelf op te wekken stoot je ook geen CO2 meer uit. ( voor de opbouw was dat nog zo’n 4765 kg per jaar.)

KOSTEN

Met een hele uitgebreide berekening over energievraag en energie opwekking, is er en installatie samengesteld die beide etages kan verwarmen en van energie kan voorzien. Een nieuwe hypotheek met een looptijd van 30 jaar, zorgt ervoor dat de kosten per m2 woonoppervlak bijna gelijk blijven. De hypotheeklast wordt hoger, maar de energierekening is er niet meer. Het gas kan worden afgesloten, alleen de elektra aansluiting blijft, om de zonne-energie in de zomer terug te leveren op het net en in de winter te gebruiken.

Een ECOBLOQ op je dak kost je €3,20 per m2 per jaar meer, als je alleen naar het woonoppervlakte kijkt. ( In onze berekening €110,70/m2/jaar mét ECOBLOQ ten opzichte van €107,50/m2/jaar zonder ECOBLOQ )

Als je meerekent dat je 21,5 m2 extra buitenruimte hebt, zou je ook kunnen stellen dat de kosten per m2 woonoppervlak gelijk blijven en die extra buitenruimte je slechts € 10,75 per m2 per jaar kost.

Wil je meer weten over de kosten voor jou? Bel gerust.

We kiezen bewust voor hoogwaardige isolatie en hoogwaardige afwerking en uiteraard is de installatie een flinke kostenpost. Op deze manier kun je van een 100 jaar oud huis wel een Nul Op de Meter huis maken.

ONTWERP OP MAAT

Elk huis is anders. Onze gevels, vloeren en daken zijn hetzelfde. Maar elke opbouw zal toch een beetje anders zijn, door de wensen, de breedte van de woning en de positie van de trap.

Ontwerpen is mijn vak, Ik maak graag mooie ruimten met volop daglicht. Ik ga graag in gesprek over jouw specifieke wensen.

afmeting & indeling

ECOBLOQ’s zijn 3,5 meter (of een veelvoud daarvan) diep en zo breed als de ondergelegen woning. De positie van de trap (en de oriëntatie) is bepalend voor hoe de dak etage eruit zal komen te zien, maar daar is veel in mogelijk.

Groeien

Is het budget vandaag niet toereikend om de gehele gedroomde opbouw te maken, geen probleem. We kunnen starten met 1 deel van 3,5 m en in de toekomst nog een deel van 3,5 m bijplaatsten*. We hergebruiken de gevel. * let op regels van het bestemmingsplan

REGELS

De omvang van de dakopbouw wordt ( vanuit bestemmingsplan ) vaak begrensd op 70% van het dakoppervlak. Ook aan de hoogte zijn regels verbonden. De positie en architectuur zullen in overleg met welstand worden bepaald.