Model K - ECOBLOQ
138
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-138,bridge-core-2.4.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
EcoBloq one

ECOBLOQ groeit mee

ECOBLOQ biedt ruimte om te leven en ruimte om te groeien.

Het begon met een schets en groeide uit tot een systeem. Niet iedereen heeft op het moment dat je een huis wilt bouwen het buget voor het uiteindelijke droomhuis of de hoogste duurzame ambities.

Ecobloq is een huis precies zoals je het wilt hebben.

Je kunt namelijk zelf kiezen ( uit onze database ) hoe groot jouw ECOBLOQ is, hoe deze er uit ziet en is ingedeeld. Standaard zijn de hoge isolatie-waarde, hoogwaardige afwerkingsmaterialen, de vloer-, wand- en dakopbouw en ons streven om zoveel mogelijk bio-based materialen met zo min mogelijk ongezonde toevoegingen zoals formaldehyde.

Met een ECOBLOQ weet je dat jouw thuis in de toekomst met je mee kan naar een nieuwe plek.

Opgewekt!

Je bepaalt zelf hoeveel energie je opwekt. Heb je vandaag de dag niet het budget om alles zelf op te wekken, geen probleem, je kunt plug & play jouw syteem uitbreiden.

ECOBLOQ’s zijn ontworpen om comfort te bieden en om gezond in te leven. Naast de hoge isolatiewaarde is de schil dampopen en luchtdicht.

Buiten gevoel, jazeker. Veel grote glasvlakken en ramen die open kunnen.

Doordat er verschillende gevelontwerpen zijn en er altijd een gespiegelde variant is, kun je op jouw plek de zon optimaal benutten

Leven op kleine voet en / of het bouwen op een trailer kan soms botsen met regelgeving in het bouwbesluit in ruimte of isolatiewaarde. Daar hebben we wat oplossingen voor bedacht. Bij elke ECOBLOQ staat vermeld of deze voldoet aan hetbouwbesluit en of deze geschikt is voor minder validen

Doordat we bij ECOBLOQ zelf ontwerpen en zelf bouwen weten we vooraf wat jouw ECOBLOQ kost.

 

Is een ECOBLOQ iets voor jou?

Wil je een ECOBLOQ  in je tuin … of de tuin van iemand die je kent.

Heb je een recreatiegebied of heb je plannen voor een tiny-house village?

Misschien wil je wel een ECOBLOQ op je dak?

… het kan allemaal bij ons.

 

HOE GROEIT EEN ECOBLOQ?

Een ECOBLOQ kan letterlijk groeien.

Bij onze eerste serie ECOBLOQ’s is het mogelijk om ze langer (van 5,5 meter naar 8,5 meter. 9,5 meter. of zelfs 12,5 meter)  te maken. Uiteindelijk willen we onze catalogus zo maken dat ze ook in de breedte en zelfs in de hoogte kunnen uitbreiden. ( of kleiner kunnen worden, want soms breidt een huishouden uit, maar soms krimpt deze juist. )

Zo wordt het huis precies zo groot of klein als je wilt of jouw budget toelaat.

NB. Dit type heeft dus geen eigen wielen.

Hoe?

Het begint bij een goede basis. Onze basis heeft een afmeting van 3,5 m. x 5,5 m. Dat zou jouw ECOBLOQ kunnen zijn.

ECOBLOQ heeft iets bijzonders, namelijk een demontabele gevel. Je kunt dus nu kiezen voor een ECOBLOQ van 5,5 meter. en deze over een jaar of twee uitbreiden met deel B ( 3m. ) of C ( 4 m.) of beide. De basis (A) blijft dan uiteraard het zelfde.

Als je voor A+B+C kiest, is dat precies 12,5 x 3,5m. De maat die past op een dieplader. Deze kunnen we in een keer maken en transporteren*.

*mits de locatie dat toelaat.

De hoogte vanaf de onderkant van de vloer tot de nok is 3,85 m.

 

INDELING

Voor elke module A, B of C hebben we verschillende indelingsmogelijkheden. Een keuken in een nis, een ombouwbed en/of een slaaploft. Je kunt kiezen voor een keuken en badkamer in module A en dat uitbreiden met een ‘lege’ module B. Maar er zijn ook opties om de badkamer in een andere module onder te brengen.

 

OPTIES

ECOBLOQ heeft naast indelings mogelijkheden ook opties. Dit zijn varianten die je eenmalig kunt kiezen zoals een dakkapel, een veranda, een buitentrap of een zitkozijn binnen.

Ook in de keukenuitvoering zijn keuzes te maken in kleur en materiaal.

Klinkt goed he?

We denken dat jij ons leuk vindt, omdat je al het hele stuk hebt uitgelezen.

 

Graag vertellen we je meer tijdens een kopje koffie.

 

Stuur een mailtje naar home@ecobloq.com of bel ons op

+31 6 21 24 79 76

 

Tot snel!

Circulair

We hebben deze mooie aarde te leen. Dit jaar (2018) was earth overhoot day op 1 augustus. Dat betekent dat we met z’n allen de bronnen die we jaarlijks zouden kunnen oogsten al 5 maanden eerder hebben gebruikt.

Lees meer.

Biobased

Biobased materialen zijn natuurlijk materialen zoals hout en vlas. Biobased materialen zijn herniewbaar en kunnen altijd volledig worden hergebruikt.

Lees meer

Duurzaam

Biobased, ciculair en zelfvoorziendende gebouwen zijn enige vorm van bebouwing die op lange termijn houdbaar is en een bijdrage levert aan ons ecosysteem.