Duurzaamheid - ECOBLOQ
861
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-861,bridge-core-2.4.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een container begrip dat tegenwoordig vaak wordt gebruikt, maar wat zegt het? Wij baseren ons op de definitie van Brundtland (1987). Een duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen.

 

Zo logisch als dat klinkt vinden wij het. Wonen is een behoefte van alle generaties. Vandaag de dag staan we in Nederland voor een enorme bouwopgave. Een kans voor onze generatie om het verschil te maken. Om te laten zien dat het anders kan.

 

We minimaliseren het gebruik van eindige bronnen als bouwmateriaal en als energie bron en passen enkel hout toe uit verantwoord beheerde bossen. We kijken naar hoe we dat waardevolle materiaal kunnen hergebruiken op een zo hoogwaardige manier.

Zonde om het te verpulveren of te verbranden als het constructief gebruikt kan worden.

Kortom geen roofbouw en een afvaldump.