Wij zijn ECOBLOQ - ECOBLOQ
283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-283,bridge-core-2.4.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Wij zijn ECOBLOQ

Wij zijn ECOBLOQ, de bedenkers én makers van jouw nieuwe huis of tiny-house. Wij zijn gedreven om dat huis in vormgeving, materiaal en afwerking zo goed mogelijk te maken. We werken in een klein en toegewijd team hard om  hoogwaardige producten te leveren. Wij willen leven met een kleine voetprint mogelijk maken voor een breed publiek.

Linda Buijsman

Architect

Yumi Udo

Bouwer

Wij zijn Yumi Udo en Linda Buijsman.

 

ECOBLOQ begon als een schets die Linda maakte voor de dakopbouw voor op het huis van Yumi. Dat groeide uit tot een heel modulair systeem en het idee om samen een bedrijf starten. Zo kunnen we allebei doen wat we het liefst willen doen, Linda ontwerpen en Yumi bouwen, zonder afhankelijk te zijn van een externe bouwer in tijd en kosten. Lekker duidelijk.

 

Linda studeerde in 2008 cum laude af aan de TU Delft met een specialisatie in duurzaamheid (TiDO)

 

Linda “Ik kan me helemaal verliezen in ontwerpen, net zo lang tot er ruimtelijk iets bijzonders gebeurt. De zon speelt altijd een sleutelrol in een ontwerp; waar schijnt deze ’s ochtends binnen en hoe ziet dat er uit? De lage winterzon wil ik graag benutten en de warme krachtige zomerzon weren. Hoe heerlijk zou het zijn om ’s avonds nog lekker kunnen genieten van die laatste zonnestralen in een fijne stoel. In een ontwerp kun je dat allemaal bepalen, want de hoek en richting van de zon is elk jaar precies hetzelfde. Ik bepaal waar een raam precies moet komen door zonnestudies. Zo weet ik waar die zonnestraal binnen valt in elke maand van het jaar.

 

Hout is een van mijn favoriete materialen. Het is zo veelzijdig. Je kunt een boom in zijn geheel gebruiken zoals ik in een van mijn projecten deed – de eik werd in zijn geheel met takken en al in een bestaande boerderij gehesen – als constructief element, maar ook als balken of zelfs als isolatiemateriaal. Een boom groeit en slaat CO2 op. Als je een boom kapt, maak je plek voor weer een nieuwe.

 

Ik hou er van als er een verrassing in een ontwerp zit, een verborgen kast, een keuken met buitenbar of iets met een dubbele functie zoals een zitvenster

 

Eerst bij de coöperatie Upfrnt en later als zelfstandig architect onder de naam Smart Design Studio was het bij elk project weer een enorme zoektocht naar een goede bouwer. Een waar je fijn mee samen kan werken en die open en transparant werkt, een die hetzelfde denkt over de wereld en waar je nog een keer mee wilt bouwen.  …zo iemand als Yumi.”

 

Yumi staat bekend als iemand die 1001 dingen kan en doet. Het komt eigenlijk allemaal neer op bouwen, maken en organiseren. Zijn bouwervaring bij een aannemer en zijn organisatie talent bij een evenementen bureau kwamen samen in het enorme paviljoen bij het beach stadion dat elk jaar opgebouwd, beheerd en gedemonteerd moet worden. Dat regelt Yumi. Daar komt enorm veel bij kijken.

 

Yumi “Linda vroeg aan mij of ik niet vaker wilde samenwerken dan alleen één dakopbouw en ik dacht ja natuurlijk! Want van bouwen en organiseren wordt ik pas echt heel blij. Ik kan er enorm van genieten om een heel complex proces te ontrafelen en op te delen in kleine behapbare delen. Als dat allemaal samen komt ben ik helemaal in mijn element.

 

In deze manier van bouwen geloof ik echt, als je bouwt met hout dan snijdt het mes aan twee kanten. Hout is mooi als constructie materiaal, als afwerking en isolatiemateriaal, en een nieuwe boom groeit vanzelf weer aan, dus je put de aarde niet uit. Uiteindelijk zou ik met ECOBLOQ zelf bossen willen gaan aanplanten om ons eigen hout te kunnen gaan gebruiken. Helemaal circulair. Dat ECOBLOQ ook op lange termijn ook klopt vind ik belangrijk. Op korte termijn wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het maken van goede en betaalbare huizen om de krapte op de woningmarkt op te lossen. Vrienden van mij zijn op zoek naar een betaalbaar huis, allebei een baan, maar het lijkt gewoon onmogelijk om iets passends te vinden, dat is toch bizar.

 

Ik voel echt een enorme prestatie drang om te bewijzen dat het anders kan. Dat hebben we trouwens allebei heel sterk.

 

 

Nu ligt mijn focus op 1 ding, ECOBLOQ, dat vind ik heel fijn. Ik heb een creatieve achtergrond en deed een opleiding aan de Willem de Koning, maar bouwen dat maakt me echt blij.”

 

 

Eerlijke economie

 

Nog zoiets moois: ECOBLOQ is niet van ons, maar van zichzelf. ECOBLOQ is een Steward Owned bedrijf. Lees meer hierover op onze pagina over een eerlijke economie.